Home » Hoofd-, nek- en schoudermassage

Hoofd-, nek- en schoudermassage

Dit is een ontzettend fijne massage voor veel mensen, aangezien het hoofd, de nek en schouders de plaatsen zijn waar in onze huidige leefstijl de spanningen zich vaak ophopen. De massage kan daarom leiden tot een snelle en diepe ontspanning.

Het hoofd is een ideale plek om te masseren, omdat er ontzettend veel spieren en zenuwuiteinden op zitten.
De volledige controle van de lichaamsfuncties wordt gereguleerd door de hersenen. De zorg en de behandeling die je dus geeft aan het hoofd heeft zijn uitwerking op alle delen van het lichaam, zoals een boom die het water met zijn voedingsstoffen tot zich neemt via de wortels en deze zo verspreidt naar de takken en bladeren.
Hoofdmassage vitaliseert geest en lichaam. De stress van het dagelijkse leven beïnvloedt de geest en deze mentale stress is van invloed op onze fysieke gezondheid. Een hoofdmassage is dus een niet te onderschatten behandeling die een grote positieve invloed heeft op het reduceren van stress en stressgerelateerde klachten.

Ook de schouders en nek worden tijdens deze massage goed meegenomen. Op deze manier wordt er een nog diepere ontspanning bereikt.

Tijdens deze massage mag je op je rug op de behandeltafel liggen. Ik vraag je je bovenkleding uit te trekken, maar leg een handdoek en deken over je heen om het zo comfortabel mogelijk voor je te maken.

De hoofd-, nek- en schoudermassage is heel goed te combineren met een reikibehandeling. Je krijgt dan het eerste half uur de massage en daarna een half uur reiki.  Echt een aanrader volgens vele cliënten!